Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Angstklachten

Angst is een natuurlijke afweer die bij ons mensen hoort. In die zin kun je nooit helemaal van angst als bestaande emotie af komen. Onze ‘’interne alarmbel’’ gaat echter wel vaak onnodig af omdat onze hersenen verbindingen maken met situaties en ‘’oude emoties’’. Om die emoties uit de weg te gaan creëert ons brein een onnodig alarm. Hierdoor kunnen angstklachten ontstaan en zijn de angsten groter geworden dan nodig. In dat geval heeft u last van spanningen, onrust, kunt u mogelijk situaties uit de weg gaan of probeert u hardnekkig situaties te controleren.

Maak afspraak

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Af en toe ergens bang voor zijn of ergens over piekeren is normaal en kan zelfs gezond zijn. Wanneer u echter merkt dat de zorgen niet meer te hanteren zijn, of u krijgt paniekaanvallen, bent steeds bang om ziek te zijn of u heeft constant erg veel spanning in sociale situaties; dan kan het zijn dat er sprake is van een angststoornis. Het doel van onze behandeling is dat u beter om leert gaan met uw angsten.

Wilt u liever bellen?

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

U kunt bij mij terecht voor verschillende angstklachten waaronder:

  • Paniekaanvallen; Hyperventilatie
  • Hypochondrie (angst voor ziekten; terugkerende overtuiging ziek te zijn)
  • Gegeneraliseerde angststoornis (overmatig piekeren)
  • Fobieën (angsten voor een specifieke situatie of object)
  • Sociale angstklachten (angst bij het aangaan van sociale contacten, spreken in groepen, een babbeltje maken op een feestje met een onbekende etc)
  • Faalangst

Vragen? Stuur ons een bericht

Respect voor uw privacy