Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Burn-out traject

Een burn-out heeft verschillende oorzaken waardoor het traject dat wordt ingezet maatwerk is. Bij een burn-out is een disbalans ontstaan tussen hetgeen wat er van een persoon gevraagd wordt en de tools die diegene heeft om hiermee om te gaan. Zo kun je in een burn-out raken door een hoog verantwoordelijkheidsgevoel of raken werknemers overspannen omdat ze  geen ‘nee’ durven te zeggen. Bij Psychologie Praktijk Floor in Breda wordt er gekeken wat jij nodig hebt om te herstellen en terugval te voorkomen middels een multidisciplinair traject voor een burn-out.

Maak afspraak

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Multidisciplinair burn-out traject voor werkgevers en werknemers

Wij (Vera Leijten en Floor van den Eijnden) hebben met veel plezier en vanuit diverse disciplines gebruikgemaakt van onze brede ervaring om een multidisciplinair burn-out traject te ontwikkelen. In het verleden hebben wij als collega’s gewerkt in een multidisciplinair team. Gedurende het multidisciplinair traject voor burn-out gaan we enerzijds met cliënten aan de slag met het psychische stuk gedeelte en anderzijds kijken we met u naar het energetische stuk. Tijdens het psychische stuk kijken we naar vastgeroeste patronen en strenge leefregels die cliënten hanteren, om vervolgens te komen tot acceptatie, compassie, beter loslaten en bewustere keuzes. Dit deel van het traject wordt uitgevoerd door een psycholoog. Anderzijds kijken we met u naar het energetische stuk. Hierbij wordt vanuit de oosterse geneeskunde een analyse gemaakt van de energiehuishouding. Er wordt tijdens het multidisciplinair traject voor uw burn-out gekeken naar de beschikbare energie en de balans tussen inspanning en ontspanning. Essentieel voor duurzaam herstel zijn een open houding en een vloeiende beweging. Dat geldt zowel voor fysieke als de mentale en emotionele processen. Dit wordt effectief getraind middels een behandeling door onder andere de aandacht te richten op ademtechnieken, acupressuur en verschillende standen en bewegingen uit de oosterse bewegingsleer.

Wil je liever bellen?

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Een burn-out herkennen

Wat voor impact heeft een burn-out op je leven? Waar is een burn-out aan te herkennen bij een overspannen werknemer? Veel mensen hebben wel een idee van wat een burn-out hebben betekent, maar niet wat het precies inhoudt. Een burn-out is niet zomaar overspannenheid, een burn-out is ook iets anders dan een depressie of als chronische vermoeidheid. Bij een burn-out is sprake van de volgende kenmerken:

  • De klachten bestaan minstens 6 maanden
  • Er is sprake van concentratie en/of geheugenproblemen
  • Er is sprake van vermoeidheid en snellere vermoeibaarheid, meestal geestelijk maar vaak ook lichamelijk
  • Er is geen medische oorzaak gevonden voor de lichamelijke klachten
  • Er is minimaal sprake van één lichamelijke klacht zoals buikklachten, hoofdpijn, zware benen, tintelingen, duizeligheid, licht in het hoofd, rugpijn, nekpijn
  • De symptomen veroorzaken in significante mate lijden of beperkingen in het sociale of beroepsmatige functioneren of het functioneren op andere belangrijke terreinen.
  • Er is meestal sprake van drie verschillende factoren die een rol kunnen spelen: het werk en spanningen/veranderingen op het werk, de persoonlijkheid van de cliënt en factoren in de privé-situatie.

Acceptatie en loslaten

Een rode draad in ons multidisciplinair traject voor een burn-out is acceptatie en loslaten. Acceptatie, niet alleen van uw huidige situatie en de beperkingen die daar bij komen, maar acceptatie van het feit dat we niet alles kunnen. Dat we niet perfect kunnen en hoeven zijn, dat er altijd emoties zullen zijn en ook gedachten. We onderzoeken het ‘’raamwerk van houvast’’ wat u hanteert en gaan langzaam oefenen via verschillende technieken hoe u dit raamwerk los kunt gaan laten, zodat er meer ruimte ontstaat voor uw echte wensen in het leven. De aanvulling met Oosterse technieken past hier heel mooi bij. We bekijken de patronen die u in de omgang met anderen hanteert en proberen deze te doorbreken zodat u zich vrijer durft te bewegen en dichter bij uzelf uw keuzes durft te maken. Wanneer dat nodig is begeleiden we bij heroriëntatie aan het werk bij overspannen medewerkers, conflicthantering, verbeteren assertiviteit of time management. Er wordt aan het eind van het multidisciplinaire traject voor de burn-out aandacht besteed aan terugvalpreventie.

Meer informatie

U kunt als werkgever of bedrijfsarts voor ons kiezen als partij die u kunt inzetten voor overspannen werknemers die klachten hebben passend bij een burn-out. Als overspannen werknemer kunt u met uw werkgever of de afdeling HRM overleggen of er een mogelijkheid bestaat om ons multidisciplinaire traject voor een burn-out te kunnen volgen waarbij de werkgever zorgdraagt voor de betaling. Aanmelden doe je eenvoudig online. Voor meer informatie kun je mailen naar info@psychologiepraktijkfloor.nl of info@intowishes.com. Ook kun je bellen naar 06-24880616.

Voor uitgebreide informatie over dit traject kijk je op www.cvbh.nl

Vragen? Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Respect voor uw privacy