Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Burn-out preventie in Brabant

In een burn-out preventie traject bij Psychologie Praktijk Floor in Brabant leert de cliënt de stroming van energie zodanig te beïnvloeden dat het energie oplevert in plaats van kost. Hedendaags kampen veel medewerkers met burn-out klachten. Maar gezonde medewerkers geven een gezond bedrijf, waardoor het van essentieel belang is voor beide partijen dat de medewerker goed in zijn of haar vel zit. Daarom volgt u bij ons een multidisciplinaire preventietraining met een nieuwe, eigentijdse combinatie van Oost en West.

Maak afspraak

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Een burn-out preventie traject volgen in Brabant om de oorzaak aan te pakken

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Persoonskenmerken spelen een rol, (voelbare) werkdruk, maar ook een thuissituatie kan burn-out klachten veroorzaken. Denk hierbij aan kinderen met problemen, verzorging van ouders of relatieproblematiek. Het is fijn wanneer de medewerker in staat is om zijn of haar werk goed en op een prettige manier uit te voeren. Om dit op een gezonde manier te blijven doen is het belangrijk dat de medewerker kan varen op eigen kompas. Het weten van de eigen grenzen, de eigen motivatoren en wat iemand vanuit zijn hart graag wil doen is daarbij belangrijk.

Wilt u liever bellen?

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Ons multidisciplinaire traject

Wij ervaren het als onze missie dat werknemers goed in hun vel zitten. We hebben hiervoor een programma ontwikkelt wat bij iedereen aansluit en een brede basis geeft om met emoties, moeilijke situaties, energiehuishouding en spanningen om te leren gaan. Het betreft een multidisciplinair traject waarbij aandacht is gericht op het vergroten van de psychische flexibiliteit, veerkracht en weerbaarheid en kennis over energie en beweging. We combineren in ons burn-out preventie traject in Brabant de kennis van de westerse psychologie en de oosterse geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste behandelmethoden en deze worden steeds geoptimaliseerd en geïnnoveerd.

Derde generatie gedragstherapie

De psycholoog werkt onder andere met de derde generatie gedragstherapie, waarin niet de inhoud van gedachten wordt bekeken, maar de relatie met gedachten. Er wordt uitleg gegeven over het denken en hoe wij hierin verstrikt kunnen raken. Door minder naar gedachten te hoeven luisteren komt er meer vrijheid en meer aandacht voor wat iemand echt belangrijk vindt in het leven. Er komt meer acceptatie voor dat wat je niet kunt veranderen en hierdoor lukt het makkelijker om zaken los te laten. Uiteindelijk ontstaat er na het burn-out preventie traject in Brabant een psychische flexibiliteit waardoor iemand beter kan omgaan met de eventuele stressoren die op het pad voorbij komen.

Verschillende symptomen

Voordat fysieke klachten ontstaan, worden op energetisch niveau al symptomen zicht- en voelbaar. Denk hierbij aan overgevoeligheden voor bepaalde zintuiglijke prikkelingen, veranderingen in het slaap-, eet-, drinkpatroon, veranderingen in het waarnemingsproces en vermoeidheidsklachten. Ook onverklaarbare pijnlijke plekken, hartkloppingen of ademhalingsproblemen kunnen duiden op een stagnatie of disbalans in de energiestroom.

De Chinees geneeskundig therapeut

De Chinese geneeskunde richt zich op het energetisch systeem in en rondom de mens. De energie die door het systeem heen stroomt, wordt gezien als de levensenergie die nodig is voor de aansturing van iedere cel in het lichaam. Je kunt het systeem vergelijken met het stroomnetwerk in een woning, of de batterij van een telefoon of computer. Bij een gezond persoon is de energie in overvloed aanwezig en beweegt deze in een vrije stroom. De Chinees geneeskundig therapeut kijkt op zowel het fysieke, als het emotionele en mentale niveau naar de beschikbare energie en hoe deze duurzaam ingezet kan worden. Voor ieder individu geldt een eigen uitgangspunt door de invloed van bijvoorbeeld de constitutionele energie en persoonlijke omgevingsfactoren. Hierdoor is een deel van het door ons ontwikkelde burn-out preventie traject in Brabant altijd op maat gemaakt.

Meld u aan voor een burn-out preventie traject

In een burn-out preventie traject bij ons in Brabant leert de cliënt de stroming van energie zodanig te beïnvloeden dat het energie oplevert in plaats van kost. Hierbij worden eeuwenoude begrippen als Yin en Yang, Shen, Qi, Jing, San Ti en San Bao individueel onderzocht en omgezet naar bruikbare tools. Ook worden de oosterse bewegingsleer en ademhalings- en visualisatietechnieken ingezet om flexibiliteit in lichaam en geest aan te spreken. Het bewustzijn wordt terug in het lichaam gebracht, zodat er opnieuw vertrouwen, overzicht, rust en ruimte ontstaat. Dat verbetert de concentratie, brengt creatieve processen op gang en zorgt ervoor dat het gevoel weer als leidraad genomen kan worden. Heeft u interesse in een burn-out preventie traject in Brabant? Meld u zich dan eenvoudig online aan. Bij vragen belt u naar 076-8888065. Dan vertel ik u er graag meer over.

Vragen? Stuur ons een bericht

Respect voor uw privacy