Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Identiteitsproblematiek en levensfaseproblematiek

Identiteitsproblematiek en levensfaseproblematiek

Soms is er niet echt sprake van een diagnose, een specifieke psychische klacht. Toch voelt u zich niet goed, u twijfelt over van alles, u kunt zich moeilijk aanpassen of u weet niet goed wie u bent of wat u wilt.

In bepaalde momenten in uw leven kunt u vastlopen omdat u het even niet meer weet. Dit kan uw leven gaan beheersen en reden zijn tot zorg. Praten met een psycholoog kan dan uitkomst bieden. Het helpt om een ander perspectief te horen, of te leren hoe u weer in beweging kunt komen.

Identiteitsproblematiek

Bij een identiteitsprobleem heeft iemand niet goed door waar hij of zij voor staat, wat je wilt, wat goed en niet goed voelt en wat nu je werkelijke mening is. Dit probleem kan je onzeker maken of afhankelijk van anderen. Het is voor iedereen belangrijk om goed te weten wie je bent, om zelfinzicht te hebben. Samen gaan we dit onderzoeken, waardoor u beter weet wat u wilt en waar u voor staat.

Levensfaseproblematiek

Een leven kent verschillende fases. Soms doorsta je deze vrij probleemloos, soms is het lastig. Er zijn specifieke periodes waarin er veel veranderd, bijvoorbeeld de pubertijd, gaan studeren, afstuderen, kinderen krijgen of als de kinderen het huis uit gaan, met pensioen gaan en ouder worden.

In een bepaalde fase in uw leven kunt u vastlopen omdat de toekomst onzeker is of omdat u zich er weinig bij kunt voorstellen. Zaken gaan veranderen, dat vraagt een aanpassing. De verandering van een mens en zijn omgeving lopen niet altijd synchroon. Het kan zijn dat u uw werk nog veel te leuk vindt om te gaan stoppen, of u wilt nog erg graag voor de kinderen zorgen terwijl zij al uit willen vliegen. Wanneer dit proces moeizaam verloopt is het fijn als er iemand meekijkt en u kan steunen bij de aanpassing.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *