Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Identiteitsproblematiek en levensfaseproblematiek

Identiteitsproblematiek en levensfaseproblematiek

Levensfaseproblematiek en identiteitsproblematiek

Soms is er niet echt sprake van een diagnose, een specifieke psychische klacht, maar heb je last van levensfaseproblematiek of identiteitsproblematiek. Je voelt je niet goed, je twijfelt over van alles, je kunt je moeilijk aanpassen of je weet niet goed wie je bent of wat je wilt. In bepaalde momenten in je leven kun je vastlopen, omdat je het even niet meer weet. Dit kan je leven gaan beheersen en reden zijn tot zorg. Door te praten met een psycholoog, kan bij levensfaseproblematiek en identiteitsproblematiek dan uitkomst bieden. Dit noemen we ook wel levensfasetherapie. Het helpt tijdens de therapie om een ander perspectief te horen of te leren hoe je weer in beweging kunt komen in zo’n lastige levensfase.

Wat is levensfaseproblematiek?

Een leven kent verschillende fases. Soms doorsta je deze vrij probleemloos, soms is het lastig. Er zijn specifieke periodes waarin er veel veranderd, bijvoorbeeld de pubertijd, gaan studeren, afstuderen, kinderen krijgen of als de kinderen het huis uit gaan, met pensioen gaan en ouder worden. In een bepaalde fase in je leven kun je vastlopen, omdat de toekomst onzeker is of omdat je er weinig bij kunt voorstellen. Zaken gaan veranderen, dat vraagt om een aanpassing. De verandering van een mens en zijn omgeving loopt niet altijd synchroon. Het kan zijn dat jij je werk nog veel te leuk vindt om te gaan stoppen of je wilt nog erg graag voor de kinderen zorgen terwijl zij al uit willen vliegen. Wanneer dit proces moeizaam verloopt is het fijn als er iemand meekijkt en je kan steunen bij aanpassingen met betrekking tot levensfaseproblematiek. Een psycholoog van Psychologie Praktijk Floor in Breda gaat graag met je aan de slag om dit proces te vergemakkelijken door middel van levensfasetherapie.

Ook voor identiteitsproblematiek kun je bij ons terecht

Naast levensfaseproblematiek kun je ook voor identiteitsproblematiek terecht bij onze praktijk. Bij een identiteitsprobleem heb je niet goed door waar je voor staat, wat je wilt, wat goed en niet goed voelt en wat je werkelijke mening is. Dit probleem kan je onzeker of afhankelijk van anderen maken. Het is voor iedereen belangrijk om goed te weten wie je bent, om zelfinzicht te hebben. Samen gaan we dit onderzoeken, waardoor je beter weet wat je wilt en waar je voor staat. Dit kan bijvoorbeeld door assertiviteitstraining of levensfasetherapie.

Bel ons voor een intakegesprek

Wil je starten met levensfasetherapie door levensfaseproblematiek of identiteitsproblematiek aan te pakken? Of wil je meer weten over de soorten psychotherapie die wij aanbieden? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via 076-8888065 of bekijk onze website voor onze werkwijze. In onze praktijk kun je naast levensfasetherapie het behandelen van levensfaseproblematiek ook terecht voor mindfulness.

Reactie verzenden