Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Mindfulness als onderdeel van de behandeling

Mindfulness als onderdeel van de behandeling

De laatste tijd krijgt mindfulness steeds meer bekendheid. Er zijn ook al verschillende onderzoeken die aantonen dat mindfulness helpt bij depressie, autisme, verslaving en ongewenst eetgedrag.

Mindfulness is een methode waarbij u leert om met volle aandacht aanwezig te zijn in het moment. In deze drukke maatschappij, waar er bijna continue iets van ons gevraagd wordt, gaan we zaken op de automatische piloot doen. We zijn bijvoorbeeld aan het koken, maar in ons hoofd zijn we al bezig met het kind dat naar de training moet worden gebracht, de voorbereiding van de vergadering morgen etc. etc. Hierdoor ontstaat er een continue spanningsveld en dit verminderd het genieten van het moment. Mindfulness kan helpen om meer bewust te zijn van het moment, waardoor u beter leert accepteren dat u bent wie u bent en dat de dingen zijn hoe ze zijn.

Ik gebruik mindfulness om u bewuster te maken voor een bepaalde interventie of om u thuis te laten oefenen om ‘’uit uw hoofd’’ te komen bijvoorbeeld.

1 Reactie

  1. Ik ben momenteel ook bezig met mindfullness en ik moet zeggen dat het me helpt om mijn rust weer in het huis terug te vinden. Met drie kinderen kan de spanning in huis nog wel eens oplopen, zeker als ik zie wat er op een drukke sportzaterdag allemaal moet gebeuren.

    Beantwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *