Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

(onverklaarde) lichamelijke klachten

(onverklaarde) lichamelijke klachten

Het omgaan met lichamelijke beperkingen en/of pijn is moeilijk. U kunt uw sport niet meer doen, u heeft geen energie meer om een dagje uit te gaan of u wordt erg gehinderd bij het werk door hoofdpijn of spierpijn. Het is vaak moeilijk om te accepteren wanneer u niet meer alles kan wat u wilt kunnen. Hier kunnen spanningen en stemmingsklachten door ontstaan.

Bij sommige lichamelijke klachten kan geen duidelijke oorzaak worden gevonden. Het kan zijn dat de lichamelijke klachten dan een uiting zijn van psychisch lijden. Er kan dan sprake zijn van een pijnstoornis, een somatisatiestoornis of chronische vermoeidheid. Deze klachten kunnen worden aangepakt. Wanneer u anders om leert gaan met uw energie of problemen of andere mensen, dan kan het zijn dat u meer ontspannen in het leven staat waardoor u zich fysiek ook beter gaat voelen. Ook is het mogelijk om te onderzoeken hoe u met de eventuele beperkingen toch voldoening uit uw leven kunt halen.

Er zij verschillende klachten die wel een fysieke oorzaak hebben, maar die verergeren bij spanning. Denk hierbij aan fybromyalgie, migraine, rugpijn, spastische darm, ménière. Het kan helpen om te praten over hoe u beter met deze klachten om kunt leren gaan.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *