Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Floor van den Eijnden

Mijn verhaal

Floor van den Eijnden

Dit is mijn verhaal

Mijn naam is Floor van den Eijnden. Ik heb aan de universiteit van Tilburg psychologie gestudeerd. In 1995 ben ik daar afgestudeerd en mijn eerste werkervaring als psycholoog heb ik opgedaan bij de HSK-groep in Breda. Ik heb veel liefde voor mijn vak en blijf me graag verder ontwikkelen.

Naast psycholoog ben ik ook moeder van twee jongens en doe ik graag leuke dingen met vriendinnen. Ik hou erg van muziek en lezen en doe aan yoga.

Opleiding en ervaring

Bij HSK heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd Ik heb er geleerd om resultaatgericht te werken

In 2006 ben ik voor een stichting gaan werken die in een multidisciplinair team probeerden mensen die langdurig arbeidsongeschikt waren weer te re-integreren. Ik werkte daar in een team met een fysiotherapeut, jobcoach, arts en casemanager. Hier heb ik geleerd om mensen te motiveren en om samen te werken met andere disciplines.

In 2008 kwam ik bij de Fortagroep werken. Dit is een tweedelijnsinstelling waar de huisarts de verwijzer is. Hier kreeg ik te maken met een grote diversiteit aan klachten en problemen. Hier ben ik ook partnerrelatietherapie gaan geven. Ook kreeg ik te maken met jongere en oudere cliënten.

Door de jaren ben ik mijn kennis blijven uitbreiden door het volgen van trainingen, congressen en symposia. Ik heb de training cognitieve gedragstherapie bij chronische vermoeidheid gevolgd, de training interpersonele psychotherapie en de basiscursus schematherapie. Daarna heb ik nog een opleiding cognitieve gedragstherapie bij relatieproblematiek gedaan en ik heb de opleiding tot ACT therapeut gevolgd.

In 2012 was ik klaar voor de volgende stap, de stap naar een eigen praktijk. Daarnaast werk ik als freelance psycholoog voor verschillende organisaties en instanties. Zo heb ik twee jaar gewerkt als hoofdbehandelaar in de verslavingszorg. Hier is mijn interesse voor verslavingen gewekt en heb ik mij gericht op het steeds verder onderzoeken van de juiste aanpak bij verschillende verslavingsvormen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door wederzijds respect, begrip en zonder oordeel. Ik probeer zo veel mogelijk samen met mijn cliënt naar oplossingen te zoeken. Ik vind het daarbij belangrijk dat er ruimte is voor humor.