Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Schematherapie in Breda

Schematherapie is een speciale vorm van therapie en wordt toegepast door Psychologie Praktijk Floor in Breda. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere soorten therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie en ACT-therapie. Hiermee kunnen onder andere angstklachten, spanningsklachten, relatieproblemen, lifestyleproblemen en een negatief zelfbeeld worden behandeld.

Maak afspraak

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Schematherapie in Breda: wat houdt het in?

Schematherapie wordt voornamelijk gebruikt wanneer jouw persoonlijkheid of ervaringen uit je jeugd een rol spelen bij de problemen. Dit kan worden achterhaald gedurende het intakegesprek, waarin we jouw problemen en de eventuele oorzaken ervan bespreken. Schematherapie helpt je bewust te worden van je eigen valkuilen. Mensen gebruiken afweermechanismen wat soms handig en nodig is om jezelf te beschermen. Door je opvoeding of jeugdervaringen vertoon je bepaald gedrag en heb je bepaalde gedachtes of gevoelens ontwikkeld die wellicht niet functioneel zijn. Schematherapie helpt je om van deze afweermechanismen los te komen en situaties op een gezondere en betere manier te benaderen en op te lossen. Op deze manier kan schematherapie bij Psychologie Praktijk Floor in Breda je helpen om verschillende problemen op te lossen. Voorbeelden van schema’s zijn de lat altijd heel erg hoog leggen, je bijna altijd aanpassen aan de wens van anderen en er moeilijk van uit kunnen gaan dat mensen je niet gaan verlaten of dat ze er emotioneel voor je kunnen zijn.

Wil je liever bellen?

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Patronen

Je kunt last hebben van bepaald gedrag wat steeds terugkomt, bijvoorbeeld altijd te veel hooi op je vork nemen, altijd bang zijn dat je partner je verlaat en daarom ruzie zoeken om te controleren of je partner nog van je houdt. Altijd maar willen aanpassen aan anderen omdat je bang bent om niet aardig gevonden te worden of om conflicten te vermijden. Altijd maar vluchten in werk, sporten, eten of drinken om maar niet stil te hoeven staan bij je emotie. Nooit op promotie mikken omdat je er altijd vanuit gaat de mindere te zijn. Groepsactiviteiten uit de weg gaan omdat je het gevoel hebt altijd de buitenstaander te zijn, of omdat je altijd denkt dat de anderen jou niet interessant of leuk genoeg vinden.

Krijg inzicht in uw patronen

Bovenstaand zijn voorbeelden van patronen. Patronen worden aangestuurd door gedachten en emoties en uiten zich in het gedrag. Herken je een dergelijk patroon bij jezelf? Dan is schematherapie een therapievorm die bij jou kan passen. We proberen eerst samen met jou meer inzicht krijgen in jouw patronen. Welke patronen hanteer je en zijn deze sterk aanwezig of een beetje? Dit onderzoeken we door middel van een vragenlijst. Daarna kijken we samen aan welke patronen je wilt werken. Voor meer informatie over schematherapie en de werkwijze, zie de pagina bij therapievormen.

Direct aanmelden

Vindt je dat het tijd is voor verandering? Maak dan snel een afspraak. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een behandeling schematherapie bij Psychologie Praktijk Floor in Breda. Dit regel je online of je belt naar 076-8888065. Ook voor een burn-out behandeling of mindfulness training kun je uitstekend bij ons terecht. Je kunt een afspraak maken op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en als het beter uitkomt ook op dinsdagavond.

Vragen? Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Respect voor uw privacy