Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Schematherapie in Breda

Schematherapie is een speciale vorm van therapie en wordt toegepast door Psychologie Praktijk Floor in Breda. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor andere soorten therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke psychotherapie. Hiermee kunnen onder andere angstklachten, spanningsklachten, relatieproblemen, lifestyleproblemen en een negatief zelfbeeld worden behandeld.

Maak afspraak

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Schematherapie in Breda: wat houdt het in?

Schematherapie wordt voornamelijk gebruikt als uw persoonlijkheid of ervaringen uit uw jeugd een rol spelen bij uw problemen. Dit kan worden achterhaald gedurende het intakegesprek, waarin we uw problemen en de eventuele oorzaken ervan bespreken. Schematherapie helpt u bewust te worden van uw eigen valkuilen. Mensen gebruiken afweermechanismen wat soms handig en nodig is om uzelf te beschermen. Door uw opvoeding of jeugdervaringen vertoont u bepaald gedrag en heeft u bepaalde gedachtes of gevoelens ontwikkeld die wellicht niet functioneel zijn. Schematherapie helpt u om van deze afweermechanismen los te komen en situaties op een gezondere en betere manier te benaderen en op te lossen. Op deze manier kan schematherapie bij Psychologie Praktijk Floor in Breda u helpen om verschillende problemen op te lossen. Voorbeelden van schema’s zijn de lat altijd heel erg hoog leggen, je bijna altijd aanpassen aan de wens van anderen en er moeilijk van uit kunnen gaan dat mensen je niet gaan verlaten of dat ze er emotioneel voor je kunnen zijn.

Wilt u liever bellen?

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Patronen

U kunt last hebben van bepaald gedrag wat steeds terugkomt, bijvoorbeeld altijd te veel hooi op uw vork nemen, altijd bang zijn dat uw partner u verlaat en daarom ruzie zoeken om te controleren of uw partner nog van u houdt. Altijd maar willen aanpassen aan anderen omdat u bang bent om niet aardig gevonden te worden of om conflicten te vermijden. Altijd maar vluchten in werk, sporten, eten of drinken om maar niet stil te hoeven staan bij uw emotie. Nooit op promotie mikken omdat u er altijd vanuit gaat de mindere te zijn. Groepsactiviteiten uit de weg gaan omdat u het gevoel heeft altijd de buitenstaander te zijn, of omdat u altijd denkt dat de anderen u niet interessant of leuk genoeg vinden.

Krijg inzicht in uw patronen

Bovenstaand zijn voorbeelden van patronen. Patronen worden aangestuurd door gedachten en emoties en uiten zich in het gedrag. Herkent u een dergelijk patroon bij uzelf? Dan is schematherapie een therapievorm die bij u kan passen. Ik wil dan eerst samen met u meer inzicht krijgen in uw patronen. Welke patronen hanteert u en zijn deze sterk aanwezig of een beetje? Dit onderzoeken we door middel van een vragenlijst. Daarna kijken we samen aan welke patronen u wilt werken. Voor meer informatie over schematherapie en de werkwijze, zie de pagina bij therapievormen.

Direct aanmelden

Vindt u dat het tijd is voor verandering? Maak dan snel een afspraak. U kunt zich eenvoudig aanmelden voor een behandeling met schematherapie bij Psychologie Praktijk Floor in Breda. Dit regelt u online of u belt naar 076-8888065. Ook voor een burn-out behandeling of mindfulness training kunt u uitstekend bij ons terecht. U kunt een afspraak maken op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en als het beter uitkomt ook op dinsdagavond.

Vragen? Stuur ons een bericht

Respect voor uw privacy