Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Wie zijn wij

Floor van den Eijnden

 

Floor van den Eijnden

Mijn naam is Floor van den Eijnden. Ik heb aan de universiteit van Tilburg psychologie gestudeerd. In 1995 ben ik daar afgestudeerd en mijn eerste werkervaring als psycholoog heb ik opgedaan bij de HSK-groep in Breda. Ik heb veel liefde voor mijn vak en blijf me graag verder ontwikkelen.

Naast psycholoog ben ik ook moeder van twee jongens en doe ik graag leuke dingen met hen, en met vriendinnen en  mijn partner. Ik hou erg van muziek, wandelen en lezen en doe aan tai chi.

Opleiding, ervaring en werkwijze

Bij HSK heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd Ik heb er geleerd om resultaatgericht te werken

In 2006 ben ik voor een stichting gaan werken die in een multidisciplinair team probeerden mensen die langdurig arbeidsongeschikt waren weer te re-integreren. Ik werkte daar in een team met een fysiotherapeut, jobcoach, arts en casemanager. Hier heb ik geleerd om mensen te motiveren en om samen te werken met andere disciplines.

In 2008 kwam ik bij de Fortagroep werken. Dit is een tweedelijnsinstelling waar de huisarts de verwijzer is. Hier kreeg ik te maken met een grote diversiteit aan klachten en problemen.

Door de jaren ben ik mijn kennis blijven uitbreiden door het volgen van trainingen, congressen en symposia. Ik heb de training cognitieve gedragstherapie bij chronische vermoeidheid gevolgd, de training interpersonele psychotherapie en de basiscursus schematherapie. Daarna heb ik nog een opleiding cognitieve gedragstherapie bij relatieproblematiek gedaan en ik heb de opleiding tot ACT therapeut gevolgd.

In 2011 was ik klaar voor de volgende stap, de stap naar een eigen praktijk. Ik kan nu helemaal werken naar eigen inzicht en dat voelt erg fijn. Naast mijn eigen praktijk heb ik nog een bedrijf waarin ik samen met een collega/vriendin een multidisciplinaire behandeling heb ontwikkelt voor burn-out klachten. Dit bedrijf heet Centrum voor Burn-out herstel. Neem eens een kijkje op www.cvbh.nl als het je interesse gewekt heeft.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door wederzijds respect, begrip en zonder oordeel. Ik probeer zo veel mogelijk samen met mijn cliënt naar oplossingen te zoeken. Ik vind het daarbij belangrijk dat er ruimte is voor humor.

 

Met veel plezier stel ik mijn collega’s voor:

 

Floor van den Eijnden

Jamie Euser

Ik begon aan de studie psychologie omdat ik erg geïnteresseerd was (en ben) in hoe de mens in elkaar zit. Hoe gaan we om met verschillende gedachten en gevoelens? Waar komen deze gedachten en gevoelens vandaan? Hoe kan het dat je je lichamelijk slechter kan gaan voelen als je niet lekker in je vel zit? Vragen waar ik mij als psycholoog nu dagelijks mee bezig hou.

Vanaf het moment dat ik mijn kennis in de praktijk uit mocht gaan oefenen merkte ik hoe fijn het is om mensen te kunnen helpen, ik haal hier enorm veel energie uit!