Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Therapie bij een negatief zelfbeeld

Wist je dat de meeste psychische klachten gepaard gaan met een negatief zelfbeeld of een afname in zelfvertrouwen, en dat je dit verhelpt met therapie? Psychologie Praktijk Floor in Breda helpt je door te werken aan het herstellen van je zelfbeeld. We kijken hierbij naar de oorzaak van het negatieve zelfbeeld en/of andere zaken waar je steeds tegenaan loopt.

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Van een negatief zelfbeeld naar een positieve balans met de juiste therapie

We zijn als mensen altijd erg goed in staat om aan te geven waar we niet goed in zijn, prestaties van onszelf negatief te beoordelen en een ‘’kritische stem’’ te hebben die steeds commentaar geeft op wat we doen. We zijn vaak minder goed in staat om naar de positieve kanten van onszelf te kijken. Door in therapie te gaan, gaan we aan de slag om een negatief zelfbeeld om te zetten in een positief zelfbeeld. Dit doen wij bijvoorbeeld door assertiviteitstraining, waarbij we werken aan jouw zelfvertrouwen.

Wil je liever bellen?

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Negatief zijn is niet altijd slecht

We krijgen in onze praktijk vaak de vraag van mensen ‘’ik wil graag een positief zelfbeeld’’. En die vraag begrijpen wij als ervaren psycholoog, maar we leggen dan ook uit dat uit onderzoek blijkt dat mensen met een erg positief zelfbeeld veel stress ervaren. Dit komt omdat de gedachten die ze over zichzelf hebben vaak dan ook ‘’regel’’ worden. Dus: ik ben positief, vrolijk, spontaan, proactief leergierig et cetera, betekent dan dat ze dit ook altijd moeten zijn. Terwijl je soms niet zo’n zin hebt om spontaan te zijn of ergens van te leren. Onze persoonlijkheid is vloeiend en we hebben allemaal bepaalde eigenschappen die we van onszelf fijn of minder fijn vinden. Het is daarom de kunst, niet om per se een positief zelfbeeld te creëren, maar eerder om met compassie naar jezelf te kijken en er minder labels op te plakken of te oordelen. Vanuit deze gedachte gaan we aan de slag met therapie om jouw negatieve zelfbeeld te veranderen. Wanneer je steeds kritisch bent, kan het zijn dat je zaken gaat vermijden of juist de dingen veel te goed wilt doen. Je bent misschien steeds jaloers omdat je bang bent dat jouw partner iemand tegen komt die hij of zij leuker vindt. Dit soort gedrag levert spanning en onrust op. Een negatief zelfbeeld kan in therapie gaan veranderen. Je kunt leren om anders naar jezelf te kijken met behulp van diverse soorten therapie. Hierdoor lukt het ook om ander gedrag te hebben, waardoor het zelfvertrouwen juist versterkt in plaats van afneemt.

Zet jouw gedachten om

Iedereen heeft zo zijn gedachten over zichzelf. Het kan je voor het leven helpen om milder te zijn voor jezelf en jezelf meer te leren waarderen. Een negatief zelfbeeld kan veel invloed hebben op jouw gedrag in het dagelijks leven. Therapie helpt bij het omzetten van een negatief zelfbeeld. Met verschillende behandelingen zorgen wij ervoor om jouw gedrag te kunnen omzetten. Meld je vandaag nog aan om met ons in gesprek te gaan.

Vragen? Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Respect voor uw privacy