Psycholoog - praktijk in Breda
Maak vandaag nog een afspraak. Bel (076) 8888 065
(076) 8888065

Sociale angst behandelen in Breda

Voor het behandelen van sociale angst kun je terecht bij Psychologie Praktijk Floor in Breda. Sinds 2011 zet onze praktijk zich in om mensen met sociale angst of een sociale angststoornis te voorzien van de juiste therapie in Breda. Hoe sociale angst zich ontwikkelt of uit is bij ieder persoon anders. Juist daarom kijken wij met jou welk type therapie het beste aansluit op wat jij nodig hebt. Door je aan te melden helpen wij jou in een aantal stappen op weg naar herstel.

Resultaatgerichte werkwijze

Privacy staat centraal

Geen wachtlijst

Wat houdt sociale angst precies in?

Sociale angst wordt veroorzaakt door een overdreven hoeveelheid angst. Wanneer dit je dagelijkse leven beïnvloed, spreek je van een sociale angststoornis of een sociale angst fobie. Hoe dit zich op dagelijkse basis uit is voor iedereen anders. Ook is de oorzaak van de angst bij iedereen anders. Vaak ontwikkeld een angst zich al eerder in je leven. Dit kunnen bepaalde omstandigheden of een gebeurtenis/trauma zijn. Het angstige gevoel dat overblijft is een overblijfsel van je overlevingsmechanisme, anders gezegd een soort denkpatroon. Op het moment dat je in dit gevoel blijft hangen, maakt je lichaam een stressreactie aan door bijvoorbeeld:

  • Te hyperventileren
  • Te trillen
  • Overmatig te zweten
  • Duizelig te worden
  • Misselijk te worden

Je lichaam probeert zo weer controle te krijgen over de situatie waarin jij je bevindt. Dit kan voor een beschamend gevoel zorgen als dit in het openbaar gebeurt, hierdoor ontstaat er juist extra angst om je te socialiseren onder andere mensen. Als dit (is) gebeurt in een bepaalde tijd in je leven dan spreek je over levensfaseproblematiek. Juist daar schieten wij je te hulp door therapie aan te bieden om zo jouw sociale angststoornis aan te pakken.

Neem telefonisch contact met ons op

Bel op (076) 8888065

Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00u

Het is mogelijk om de gesprekken buiten kantoortijden te laten plaatsvinden.

Hoe helpt therapie bij sociale angst?

Wanneer jij last hebt van sociale angst, is therapie een goede manier om te achterhalen wanneer de oorzaak van jouw sociale angststoornis is begonnen. Dit doen wij door met jou in gesprek te gaan. Tijdens deze gesprekken kijken wij, als ervaren psycholoog, welk type therapie het beste aansluit bij jou om jouw sociale angststoornis aan te pakken. Wij bieden dan ook verschillende soorten therapie aan. Denk hierbij aan:

Zeg gedag tegen de angsten

Ben jij er volledig klaar voor om van jouw sociale angststoornis af te komen door middel van therapie? Meld je dan vandaag nog aan! Nadat jij je hebt aangemeld nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we welk type therapie het beste bij je past en welke behandelingen daarbij komen kijken. Heb je vragen over de therapieën die wij bieden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Vragen? Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Respect voor uw privacy